Mycket gjort, mycket trött

Denna dag har vart hektisk. Men rolig.

Det började med premiären för vår barnteater Alice i Underlandet. Två föreställningar. En massa kids som verkligen levde sig in i framträdandet (ni vet hur otroligt överentusiastiska småungar kan vara när det gäller sånt här). Jag fick knappt en syl i vädret när jag skulle komma fram och säga min första replik, för att åhörarskaran tjöt "ALICE! ALICE! TITTA BAKOM DIG!" Men det är ju på samma sätt bara kul. Och allt som allt gick det väldigt bra, det är så tacksamt att framträda för en yngre publik (aka dagis- och lågstadieungar).

Sen bar det av hem mot skolan igen, och efter jag tagit en liten nappalur gick jag ner till källaren och satte mig i arbete. Jag - kors i taket - fortsatte med porträttet på mr. Salo. Jag måste säga att jag börjar bli RIKTIGT nöjd nu, vilket jag aldrig trodde jag skulle bli för ett relativt kort tag sen. Själva ansiktet är nästan klart nu, och då återstår bara håret och lite piff i förgrunden, sånt som inte borde ta alltför lång tid. Så, ja, jag är nöjd med dagens bedrifter. Försökte fortsätta lite med min teckning på datorn också, men då kände jag att tröttheten tog kreativitetsmusten - och lusten - ur mig.

Så nu är det nattadags, ska krypa till sängs och läsa "The way of kings". Sen imorrn är det upp med tuppen, för kl 6.55 är det julkalender för hela slanten, både klassikern (med stort K) Jul i Kapernaum, och årets... vad nu det blir för nåt.

//Denice

Älskade källare!

Yabba-dabba-doo! Gud, vad jag känner mig kreativ och glad just nu! Har suttit nu under eftermiddagen och kvällen med start kl... öh... runt fyra någon gång (med en timmes paus för kvällsfika på skolan) och broderat och tecknat på datorn. Och damn! mitt senaste datorverk börjar arta sig rejält nu. Jag är nästan färdig! Uppladdning sker så fort den är klar, lovar!

På tal om uppladdning, jag la in lite bilder på datorn idag (tacka gudarna för min digitalkamera!), godbitar från min arbetsplats nere i konstkällaren här på skolan. Tänkte visa er dem, så ni får en inblick i hur och var jag sitter och jobbar:


En översikt på min arbetsplats. Härligt stökig, inte sant?




Här har ni den omtalade Ola Salo-bilden i egen hög person. Denna bild är i en relativ tidigt skede; nu har jag kommit betydligt längre i processen.




Närbild på mitt ritbord och lite andra teckningar och fotoreferenser där runtomkring.





Närbild på två teckningar plus lite armband och teatermanus i bakgrunden.




Det var det för denna gången. Hoppas det uppskattades!

//Denice

Plötsligt händer det!

Åh fy fan vad det blåser!! Känns som att hela huset ska trilla omkull (nä, okej då, inte riktigt, men ni fattar galoppen). Tror jag har mitt fönster öppet lite grann, för det drar lite inne på rummet. Borde nog stänga det...

Nog om det nu. Idag har det varit en fin dag på konstfronten. Jag tror jag ÄNTLIGEN börjar komma nånvart med den förbenade Ola Salo-målningen jag håller på med. Jag har haft mycket problem hittills, det kan jag säga er.

När jag skulle börja måla den precis i början, insåg jag snart att jag hade skissat upp alla propotioner nåt så in i helvete fel. T.ex. blev ögonen GIGANTISKA (jag snackar seriekaraktärsstil här), och det kanske inte passar så bra, när målet är att göra en tavla som är så lik originalfotot som möjligt. Så jag fick göra en ny skiss och mäta upp nya propotioner osv. Sjukt noggrann var jag. Men det lönade sig nog, för idag började jag då om på nytt med finliret, och började lägga dit skuggor och sådant på allvar, och höll på i nästan en hel timme och pillade med det ena ögat. Och se! det såg faktiskt vettigt ut! Gud, var glad jag blev! Och lättad. Vi får bara hoppas att det fortsätter i samma goa flow nu...

Håll tummarna!

//Denice

Regnet det bara öser ner...

Usch, pissväder! Regn och regn och regn och regn...

Goda nyheter, vänner! Undertecknad fyllde år igår, och hon fick en digitalkamera av sin underbara familj! Meaning att nu kommer det vara möjligt för mig att lägga ut foton här, både på de bilder jag gjort som inte går att scanna in (typ målningar) och på andra, rent allmänna saker. Hade tänkt lägga upp en bild här och nu just idag, men med tanke på vädret, ville jag inte riskera att den skulle bli blöt om jag tog upp den till mitt rum från målarkällaren. Det får bli en annan gång.

Annars då? Jaa, jag började på en teckning idag med Eva, Magnus & Brasse från "Fem myror..." (all heder åt de tre!). Ska nog gå ner och fortsätta på den när jag skrivit klart detta. Det är bäst att passa på att vara lite produktiv nu, eftersom familjen var här i helgen och grattade mig, och det då inte vart så mycket tid kvar till att ägna sig åt konsten.

//Denice

Kreativ

Phew!

Nu har jag suttit och tecknat framför datorn hela helgen (okej, inte 24/7 direkt, men ni fattar vinken). Mina stackars fingrar värker! Men bilden är i alla fall snart färdig, så förhoppningsvis kan jag väl lägga upp den på nätet snart.

Imorgon är det måndag, vilket betyder ytterligare en skolvecka, wohoo (jag vet, det är typ första gången i livet man känner så angående skolan och måndagar)! Förhoppningsvis kan jag fortsätta på porträttet av Ola Salo i morgon, färgen BORDE ha torkat vid det här laget.

Nu är det snart nattadags, men först ett avsnitt av Arkiv X. Aah, det är skitspännande nu!

//Denice

Väntan...

I väntan på att min Ola Salo-målning skulle torka, hade jag inget annat val idag än att fortsätta med min Venus-teckning ("inget annat val", gud vad negativt det låter. men det är det ju såklart inte. jag tror ni hajjar). Den vart faktiskt färdig idag, färdigsprejad med fixativ och allt. Laddar väl förhoppningsvis upp den här på bloggen (mer eller mindre) snart.

Tog mig också tid att brodera lite idag. Det är nämligen så, att jag gjort ett eget korsstygnsmotiv, se, som jag nu håller på och broderar. Den är ganska stor, så det kommer allt ta lite tid innan den är färdig.

Det var nåt mer jag tänkte tillägga, men jag kommer absolut inte på vad det var för nåt.

Nåväl.

På återseende.

//Denice

Hej igen!

Oj, det var ett tag sen man skrev här!

Vad kan man säga? Jag har väl helt enkelt inte haft tid, antar jag. Höstlovet var sjukt hektiskt, jag hann typ inte röra en penna ens. Men nu är jag tillbaka till skolan, så nu jävlar ska det bli måla och teckna av!

Jag började på en målning av Ola Salo igår, i svartvitt. Det ser väl ok ut, än så länge. För tillfället har jag bara hunnit markera de mörka respektive ljusa fälten med färg. Efter det kommer jag lägga på alla andra nyanser, men det först efter att det här "grundlagret" eller vad man ska kalla det för har torkat. Så till dess blir det väl teckning som gäller. Håller just nu på med en egen tolkning av den kända "Venus' födelse". Med en personlig twist, så där.

Dessutom har de nya katalogerna för Konstfack kommit ut nu. Aah! Panik! Nästa termin blir det alltså fokus på antagningar och ansökningsprover och gud vet vad. Man vill ju verkligen komma in på nån högskola nånstans.

//Denice

RSS 2.0