All hallow's eve

Idag vart det inte så mycket skapande, för efter lunch var det dags för mig att åka in till stan och köpa Halloweenutstyrsel (plus födelsedagspresenter till min far och syster) till Halloweenfesten vi har på skolan imorgon. Så nu är allt klappat och klart för det! Allt som behövs är att sätta på allt smink och kläder och sånt.

Häxa ska jag vara. Och inte vilken häxa som helst, utan The Wicked Witch of the West från "Trollkarlen från Oz". Så det är bara för mig att kötta på rejält med den gröna ansiktsfärgen imorgon, så att man blir riktigt lik. Ja, och så pressa på sig hatten med, som jag köpte i stan idag. Och för att inte tala om kvasten! Ingen häxa utan kvast. Norpade åt mig några pinnar i skogen på väg hem från busshållsplatsen till skolan, och knåpade ihop en med hjälp av en hel del ståltråd. Ingen mästerverk precis, men det duger.

//Denice

Lyckad lördag, trots allt

Igår var det dags att verkställa våra stadsprojekt, genom att åka till stan och ställa ut dem. Eftersom att mitt misslyckades, hade jag inget att ställa ut, så jag fick gå omkring med en kompis och assistera henne, genom att fota och sånt.

Trots det var det en hellyckad dag ute; stadsprojektet följdes av en god pizza i goda vänners sällskap, en konsert i kyrkan, lite förfest i from av rödvin, och så en helcrazy utgång på krogen för att avrunda det hela. Och ikväll klev jag inte upp ur sängen förrän vid halv två. Så det kan bli ibland!

//Denice

Besvikelse

Fiasko.

Här har jag hållt på med mitt stadsprojekt (=ljudinstallation) hela veckan, men nu inser jag att allt kommer gå åt skogen. Det kommer inte funka. Ljudet på det jag redigerat ihop är på tok för lågt för att man ska kunna uppfatta det tydligt nog på den pissiga lilla högtalaren jag fick av mina lärare (det är förståeligt dock, jag hajjar ju att skolan inte kan lägga ut pengar på dyra högtalare, utifall att nån skulle få för sig att knycka åt sig en när vi väl lagt ut allting på stan). Så det blir nog inte av. Suck. Jag hatar sånt här. All den tid jag lagt ner på detta har vart helt förgäves, och istället för att sitta och knåpa med det hade jag kunnat spendera tid i källarateljén och teckna och måla, sånt som jag VERKLIGEN tycker är roligt och givande.

Suck och åter suck.

//Denice

Den första snön

Nu är det noterat. Säsongens första snöflingor i Växjö förr den 20:e oktober. Wohoo! Jag älskar snö! Jag blir som ett litet barn så fort det är dags för den här alldeles speciella tiden på året.

Nog pratat om den lilla parentesen. Nu går vi över till konsten.

Jag tänkte lägga upp min första bild här idag, så att alla kan beskåda lite vad jag sysslar med. Den är ursprungligen tänkt som en skylt som hänger på anslagstavlan utanför mitt rum på internatet. Den föreställer min egenhändigt komponerade och påhittade karaktär Lizette, eller Lizzy, som hon mer inofficiellt kallas. Hon är så att säga mitt ödlealias (om man nu kan kalla det en ödla, vissa säger drake, men jag föredrar nog ödla personligen), om man nu kan ha nåt sånt. Ursprungsdesignen kom jag på redan nån gång på mellanstadiet (fast då existerade inte just Lizzy, utan bara rent allmänna ödlelika varelser som såg ut ungefär så här). Och med tiden ändrades utseendet allteftersom jag såg nya saker man kunde lägga till/ta bort som kunde förbättra just den här karaktären. Öron las till, de människolika fötterna byttes ut mot tassar, hår växte fram... Och här har ni då det fulländade resultatet, så som det ser ut idag.

 

//Denice


Trött

Herregud, vad trött jag är!

Det blir inget mycket skrivande ikväll. Jag tittade på Mia & Klara med några kompisar på internatet och whoops! så vart klockan tjugo över elva. Dessutom vankas ju skola imorgon och allt sånt där.

Trots det måste jag leta rätt på några atmosfärsljud till det där nedrans stadsprojektet ikväll. Hade tänkt börja redigera ihop allt imorgon, så det är väl bra om man har allt förberett innan dess. Nej! Jag glömde USB-minnet nere i målarkällaren! Aja, jag får väl föra över allt imorgon istället.

God natt.

//Denice

Hektisk måndag

Jag har kommit på en sak.

Först hade jag tänkt göra en sån där allmän blogg om mitt liv och vad jag sysslar med om dagarna. Ni vet. Men så insåg jag att jag inte är så bra på sånt. Så då kom jag på att ja! jag kan göra en konstblogg! Eftersom att jag sysslar väldigt mycket med konst (går andra året på en konstlinje på folkis (=folkhögskola) för tillfället), kan det ju vara kul att skriva om mitt arbete inom det området. Plus en massa härliga verk från min sida, såklart! Och eftersom att konst för tillfället ÄR en stor del av mitt liv, så antar jag att det blir väl som en blogg om mitt liv i allmänhet. Typ.

Nåväl, det finns inte så mycket att säga om dagens kreativa studier. Måndagar brukar vara rätt så hektiska för mig: konst fram till lunch, sen teater i en och en halv timme (vi håller på med en barnteater, "Alice i Underlandet" blir det, och jag ska spela den ständigt leende katten), sen nästan direkt efter det måste jag sticka in till stan och ha dansträning (dansar jazz). Och sen när man kommer hem runt halv nio, är man helt SLUTKÖRD. Och sen är det ju I Anneli (älskar den serien!) runt tio, och sen, ja, sen orkar man inte så mycket mer. March i säng bara!

Men ni kommer få reda på mer om mina konstprojekt i följande inlägg. Jag lovar. Och sen blir det ju som sagt var en hel del bilder med. Måste bara scanna in dem på datorn först. Tyvärr har jag ingen digitalkamera, så jag kan inte fota mina målningar och lägga upp dem. Gud, jag måste se till att införskaffa mig i en sån!

Men just nu är det att leta ljudeffekter till vårat (fåniga!) stadskonstprojekt vi gör i skolan som gäller. Det börjar bli en aning krisigt med tid, och man vill ju bli färdig innan deadline, såklart.

Så gott natt på er, vänner! Ses och hörs, efter att jag har fått mina välförtjänta timmars sömn.

//Denice

Tjing tjong!

Tjing tjong! (härmar Dan (det är väl så han heter) i I Anneli)

Hade tänkt leta efter lite ljudeffekter till en konstprojekt jag arbetar med i skolan (ska sätta upp en liten ljudinstallation i stan), men det slutade visst med att jag skapade en blogg istället (hoppsan!). Mycket roligare, tycker ni inte?

Jaja, detta blir väl bara ett litet "välkommen-till-min-blogg"-meddelande. Det är nämligen film om ca en timma med de andra kompisarna på skolan (jag bor på internat), och innan det hade jag väl tänkt sticka lite (sockor). Så, ja, vet inte riktigt om jag ska skriva nåt mer. Och ljudeffekterna får väl vänta till en annan dag, antar jag. Fast deadline är nu på lördag, så jag får väl inte vänta för länge...

Nåväl. Vet ej om det finns nåt mer att säga.

Stay tuned, som det heter. Mer inlägg följer.

//Denice

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0